Project toevoegen, wijzigen, dupliceren, archiveren of verwijderen

In dit artikel leggen we de stappen uit om een project volledig in te richten

Wanneer je op het kopje 'Projecten' in het menu van de STA Portal klikt, kun je alle projecten zien die met jouw zijn gedeeld. Vanuit dit scherm kun je (indien je de rechten hebt) projecten toevoegen, wijzigen, dupliceren, archiveren en verwijderen.

Uitleg

Hoofdstukken

Project toevoegen

Klik in het STA Portal menu op 'Projecten'. Klik linksboven op de groene knop 'Toevoegen' om een project toe te voegen. Het toevoegen van een project verloopt in 6 stappen.

Stap 1: Projectgegevens

De eerste stap bij het toevoegen van een project is het invullen van de projectgegevens. Dit zijn algemene gegevens die terugkomen tijdens de uitvoering van de opnames binnen dit project. Bekijk onderstaande instructievideo of lees de uitleg daaronder.

Meer info over projectgegevens

Stap 2: (Bouw)nummers

Nadat je de projectgegevens hebt toegevoegd, kom je automatisch bij stap 2: (bouw)nummers. Hier kun je één of meerdere bouwnummers toevoegen aan het project door te klikken op 'Toevoegen'.

Let op: Je kunt geen opnames starten zonder een bouwnummer. Maakt je bedrijf geen gebruik van bouwnummers bij een project? Voeg dan een bouwnummer toe genaamd 'Algemeen'.

Meer info over (bouw)nummers

Stap 3: (Onder)aannemers/leveranciers

Bij stap 3 kun je de (onder)aannemers en leveranciers toevoegen die gebonden zijn aan dit project. Tijdens het uitvoeren van de opnames kun je onder meer deze relaties koppelen aan een opnamepunt als actiehouder (persoon die een opnamepunt gaat oplossen).

Meer info over (onder)aannemers/leveranciers

Stap 4: Bibliotheken

Stap 4 geeft je de mogelijkheid om bibliotheken te koppelen aan een project. De bibliotheken gebruik je om een opname mee uit te voeren. Je kunt via dit menu ook specifiek wijzigingen maken in de bibliotheek specifiek voor dit project.

Kwaliteit/veiligheid: Voor de modules Kwaliteitsborging en Veiligheidinspecties zijn de bibliotheken de checklists/keuringslijsten die je kunt oproepen bij de start van een opname. Vink aan welke bibliotheken je wilt gebruiken voor dit project.

Opleveren: Voor de module Opleveren en inspecties is dit de lijst van gebreken (opnamepunten) die je kunt selecteren bij het toevoegen van een opnamepunt. Deze lijst is standaard aangevinkt en klaar om te gebruiken. Bij stap 4 kun je de opnamepunten bibliotheek wel wijzigen voor dit project specifiek.

Meer info over bibliotheken

Stap 5: Tekeningen

Bij stap 5 koppel je de tekeningen/plattegronden aan de bouwnummers die je hebt toegevoegd bij stap 2. De tekeningen zijn zichtbaar in de app tijdens het uitvoeren van een opname. Zodra je een opnamepunt noteert kun je de tekening gebruiken om een markering te plaatsen op de locatie van het opnamepunt.

Meer info over tekeningen

Stap 6: Bestanden

Let op: Dit zijn niet de bestanden die worden meegestuurd als bijlage bij een opleverrapport. De bijlage van een opleverrapport voeg je toe bij stap 2: (Bouw)nummers.

De laatste stap is het toevoegen van bestanden. De bestanden die je toevoegt bij stap 6 zijn inzichtelijk tijdens het uitvoeren van een opname. Je kunt hier bijvoorbeeld bestanden toevoegen die verduidelijking geven over het project voor de persoon die de opname uitvoert.

Meer info over bestanden

Project wijzigen

Als je de gegevens van een project wilt wijzigen of gegevens wilt toevoegen, dan kun je dit op elk moment doen door in het projectenoverzicht op het blauwe potloodje te klikken achter het project. Ga naar de gewenste stap, wijzig de gegevens en klik op 'Opslaan' om de wijziging definitief te maken.

Uitleg per stap:

1. Projectgegevens

2. (Bouw)nummers

3. Onderaannemers/leveranciers

4. Bibliotheken

5. Tekeningen

6: Documenten

Project dupliceren, archiveren of verwijderen

Je kunt projecten dupliceren, archiveren en verwijderen door in het menu 'Projecten' op 'Meer' te klikken achter een gewenst project.

Dupliceren

Wanneer je een bestaand project wilt hergebruiken kun je het gemakkelijk dupliceren. Klik op 'Meer' achter een project en selecteer 'Dupliceren' Een scherm opent om een nieuwe project nummer en omschrijving in te voeren. Je kunt vervolgens alle wijzigingen aanbrengen zoals je dit zou doen bij het toevoegen of wijzigen van een project.

Archiveren

Wil je een project archiveren dan klik je op de bruine archiveren knop bij het project. Na bevestigen zal het project gearchiveerd worden en niet meer beschikbaar zijn op de tablets. Wil je een project dearchiveren, dat kan! Klik daarvoor rechtsboven op de filter om de gearchiveerde projecten in te zien. Vervolgens klik je weer op de bruine knop om het project te dearchiveren.

Verwijderen

Een project kun je verwijderen als er nog geen opnames gedaan zijn. Als dat wel is gedaan kun je het beste het project archiveren of even contact met ons opnemen zodat wij het project kunnen verwijderen. Klik op het rode prullenbakicoontje om het project te verwijderen.