Ga je een nieuwe tablet aanschaffen? Dit mag niet ontbreken aan jouw tablet

Ga je een nieuwe tablet aanschaffen? Dit mag niet ontbreken aan jouw tablet Tips over het aanschaffen van een tablet en welke accessoires belangrijk zijn om het gebruiksgemak op de bouwplaats te vergroten. Max Reijnen

Tablet keuze

Meerdere tablets aanschaffen kan een grootte investering zijn voor je bouwbedrijf. Het is daarom belangrijk dat je rekening houdt met een aantal eigenschappen die zeker terug moeten komen in je keuze:

Schermgrootte

De schermgrootte is bepalend voor de werkzaamheden die je met de tablet gaat uitvoeren. Ga je bijvoorbeeld werken met 2D en 3D bouwtekeningen, dan is het handig om te kijken naar schermen van meer dan 10 inch. Ook lange opleverrapportages zijn fijner te lezen op een groter scherm.

Besturingssysteem

Kwalitatief gezien geven we bij STA de voorkeur aan iPads (iOS) tegenover Android tablets zoals Samsung. iPads zijn eenvoudig in omgang en daarom ideaal voor een divers team. Daarnaast zijn iPads eenvoudig te synchroniseren met bijvoorbeeld iCloud zodat al je apparaten en bestanden met elkaar verbonden zijn.

Flitser

Een duidelijke foto maken van een opnamepunt in een woning kan lastig zijn als het donker is binnen. Het is daarom belangrijk dat je tablet over een flitser beschikt. Wanneer je gebreken tegenkomt en je gaat deze documenteren met een foto dan wil je niet afhankelijk zijn van natuurlijke belichting.

Simkaart

Zorg ervoor dat je tablet beschikt over een simkaart houder. Je kunt niet overal gebruik maken van wifi en om altijd realtime de laatste aanpassingen mee te krijgen of door te voeren, moet je verbonden zijn met het internet. Een simkaart zorgt ervoor dat je altijd toegang hebt tot elke functie van een applicatie en voorkomt overlappende opnamepunten.

De juiste accessoires

De bouwplaats kan een onvoorspelbare plek zijn. Zorg daarom altijd dat je zojuist aangeschafte tablet is voorzien van een goede bescherming.

Tablethoes (Case)

De juiste tablethoes scheelt al veel kopzorgen. Kies een tablet die weersbestendig is, waar zand niet eenvoudig tussen komt en die valbestendig is. Let er daarnaast op dat je geen universele beschermhoes koopt. Kijk altijd naar een tablethoes die is gemaakt voor het model van jouw tablet.

Draagriem

Wij adviseren om altijd een draagriem te gebruiken. De kans op het laten vallen van je tablet wordt aanzienlijk verminderd en daarnaast heb je sneller je handen vrij zonder dat je de tablet laat rondslingeren. Kijk bij de aanschaf van een draagriem naar de bevestiging aan de tablet. Veel tablethoezen hebben alleen de optie om een dun koortje eraan te bevestigen.

Heb jij of heeft iemand uit je team nog geen draagriem? Dan sturen we gratis een aantal STA tablet draagriemen naar je toe! Neem contact op met ons of laat een reactie achter onder dit LinkedIn bericht als je interesse hebt.

Auto-oplader

Ben je vaak onderweg van de ene werkplaats naar de ander? Dan is het handig om een auto-oplader aan te schaffen. Hiermee kun je tijdens je reistijd je tablet opladen zodat je nooit voor verrassingen komt te staan op de bouwplaats.

Heb je het antwoord gevonden?